"Колкото повече - толкова повече" е първата българска професионална схема за дарителство по ведомост.

Това е лесен начин да дарявате всеки месец малка сума за избрана от Вас кауза директно от заплатата си.

Към Вашето дарение се добавят средствата, дарени от Вашите колеги и от останалите участници в програмата - така с малко пари може да се постигне наистина много!

 

Стъпка 1. Подкрепа на фирмата

Помолете своя работодател да разреши за Вас и Вашите колеги възможността да дарявате директно от вашите заплати. Така фирмата ще удържа всеки месец дарението Ви и ще поеме банковия превод общо за всички участници. Обадете се на ФПББ!

Стъпка 2. Избор на кауза

Изборът е Ваш – ние го подкрепяме със списък от организации или фондове, но може да добавите получател. Най-доброто на „Колкото повече – толкова повече” е, че може да изберете не една – което често е много трудно, а няколко каузи; да разпределите дарението си и да промените избора си през следващата година!

Разгледайте Каталог на каузите

Стъпка 3. Договаряне

Вие подписвате договор и избирате каузата за месечното си дарение, като упълномощавате работодателя си да приспада сумата автоматично. ФПББ се задължава да спазва волята Ви, да отчете парите и да Ви помага да ползвате данъчно облекчение за дарение.

Стъпка 4. Даряване

През следващите 12 месеца често забравяте, че заплатата ви е с 10 (20, 50, 100 ..) лева по-малко. Но Вашите каузи ще трупат сметки при ФПББ. Всеки месец може да спрете даряването, като информирате счетоводството. Ако сте доволни, даряването ще продължи нови 12 месеца.

Стъпка 5. Информиране

ФПББ ще ви изпрати бюлетин с информация за разпределени средства, ефект за получателите и нови каузи три пъти през годината. Ако следите facebook страницата ни, ще научавате новини и по-често.

 

Устойчива услуга

До 2011 година ФПББ осигуряваше поддръжката на услугата със специално финансиране. Днес удържаме от даренията 5%, с които покриваме работата си с получателите на даренията, текуща и годишна отчетност, популяризирането на направеното с дарения по ведомост.

Изтеглете примерен договор за включване и годишен отчет за програмата за дарителство по ведомост.

Запознайте се с правото си на данъчни облекчения.

В програмата "Колкото повече - толкова повече" участват над 60 работодатели и техните служители. За периода от стартирането на "Колкото повече - толкова повече" през 2001 г., чрез нея са разпределени повече от 550 000 лв. за социално-значими каузи.

Искате да се включите? Свържете се с нас!